راهنمای اخذ ویزای تحصیلی کانادا

کن موج پارس مشتریان خود را در اخذ ویزای دانش آموزی ( ثبت نام در مدارس دولتی، خصوصی و نیمه خصوصی کانادا) و ویزای دانشجویی (کالج، لیسانس، فوق لیسانس – دکتری) کمک نموده و رویای بهره مندی از مزایای اقامت دائم پس از تحصیل در کانادا را برای مشتریان خود فراهم
می نماید.

مزایای ویزای تحصیلی کانادا

  • تحصیل در برترین دانشگاه های دنیا
  • تحصیل و زندگی همراه با آرامش و رفاه
  • امکان تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار بعد از اتمام تحصیلات
  • امکان دریافت اقامت دائم کانادا پس از اتمام تحصیلات
  • امکان دریافت کمک هزینه تحصیلی
  • امکان انجام کار موقت در حین تحصیل
  • امکان دریافت ویزای موقت برای همراهان

شرایط تحصیل در کانادا

برای ادامه تحصیل در کانادا بسته به مقطع، رشته و یا دانشگاهی که می‌خواهید از آن پذیرش تحصیلی بگیرید، شرایط متفاوت خواهد بود. از سوی دیگر بسیاری از متقاضیان، مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل را به درستی بهترین گزینه پیش روی خود برای اخذ اقامت این کشور دریافته و با فراهم آوردن مقدمات لازم می‌کوشند با دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاهی معتبر در کانادا مسیر را برای اخذ اقامت دائم هموار سازند.

 

شرایط تحصیل در مدارس کانادا

تحصیل در مدارس کانادا، به واقع میانبری مطمئن برای ورود به دانشگاه‌های این کشور است. یکی از مهمترین و به زعم بسیاری مهمترین عامل در رده‌بندی برترین مدارس کانادا، تعداد پذیرفته شدگان کالج و یا دانشگاه این مدارس پس از پایان دورران متوسطه است. بر اساس گزارش انجمن نظارت و بر کالج‌ها و موسات آموزش عالی کانادا، شانس اخذ پذیرش تحصیلی برای متقاضیانی که فارغ التحصیل مدارس این کشور هستند به مراتب بیشتر از دیگران است.

شرایط تحصیل در کانادا مواردی را در بر می‌گیرد که متقاضی می‌بایست برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا و سپس ویزای تحصیلی کانادا دارا باشد. برای ثبت نام در مدارس کانادا نیاز به مدرک زبان (انگلیسی و فرانسه) نیست و در صورت نیاز دوره‌های زبان برای دانش آموزان خارجی برگزار خواهد شد. شرایط تحصیل در مدارس کانادا شامل موارد زیر می‌شوند:

  • داشتن حداقل ۴ سال سن (شروع از پیش دبستانی)
  • در صورت اشتغال به تحصیل متقاضی در هر مقطع سنی، ارائه سوابق تحصیلی و توصیه نامه (Recommendation Letter)
  • تمکن مالی مناسب والدین برای تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی فرزند در کانادا
  • اخذ ویزای تحصیلی
  • داشتن قیم یا Custodian در کانادا

انواع مدارس در کانادا

مدارس کانادا در یک دسته بندی کلی به سه دسته تقسیم بندی می‌شوند. مدارس دولتی، مدارس خصوصی و مدارس شبانه روزی.  هر یک از این مدارس که محصلین مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را پذیرا خواهند بود، ویژگی‌های مختص به خود را دارند که در ادامه درباره آنها به تفصیل شرح خواهیم داد.

مدارس دولتی کانادا

مدارس دولتی در کانادا با بودجه فدرال و بر اساس قوانین استانی اداره می‌شوند. تحصیل در این مدارس برای فرزندان شهروندان کانادایی و یا دارندگان اقامت دائم کانادا رایگان است اما دانش‌آموزان خارجی برای تحصیل در مدارس دولتی کانادا باید شهریه پرداخت کنند. هر مدرسه دولتی بسته به امکانات خود، شرایط ویژه‌ای برای تحصیل در مدارس کانادا ارائه می‌دهد و بر همین اساس رتبه بندی شکل می‌گیرد. در خصوص اهمیت مدارس دولتی در کانادا همین نکته بس که گرانقیمت‌ترین محله‌ها در ایالت‌های مختلف کانادا، محله‌هایی هستند که مدارس معتبر و مشهور دولتی دارند.

فهرست کامل مدارس کانادا بر اساس دسته بندی استانی به همراه بسیاری اطلاعات مفید در این رابطه را می‌توانید از طریق وب سایت رسمی وازرت آموزش و پرورش کانادا دریافت کنید و یا می‌توانید با تماس با کارشناسان پذیرش تحصیلی کن موج پارس برای انتخاب بهترین گزینه برای تحصیل فرزندان خود بهره‌مند شوید.

نظارت بر این مدارس از طریق انجمن‌های استانی صورت می‌گیرد و انجمن اولیا و مربیان موسوم به (PAC) مسئولیت جمع‌آوری اعتبار برای خرید تجهیزات آموزشی همچون کامپیوتر, سیستم‌های امنیتی، تابلوهای هشدار دهنده و تجهیزات سرگرمی را بر عهده دارند.

مدارس خصوصی در کانادا

مدارس خصوصی در کانادا نوع دیگری از مدارس روزانه در این کشور محسوب می‌شوند که چه از نظر ساختار و چه از منظر نحوه آموزش با مدارس دولتی تفاوت‌های بنیادین دارند. مهمترین تفاوت مدارس خصوصی در کانادا با مدارس دولتی، پولی بودن آنهاست. تفاوتی نمی‌کند شهروند کانادایی باشید و یا کارت دائم این کشور در کیف پولتان باشد. برای تحصیل فرزندانتان در مدارس خصوصی و یا غیر انتفاعی کانادا باید شهریه پرداخت کنید.

تفاوت برجسته دیگر مدارس خصوصی کانادا با مدارس دولتی، سخت‌گیری بیشتر و هدفمند بودن آموزش در آنهاست. به بیان دیگر سیستم آموزشی مدارس خصوصی به گونه‌ای است که با ارائه حجم بالای تکالیف با هدف هموار ساختن مسیر ورود به دانشگاه فشار مضاعفی بر دانش آموز وارد می‌کنند. حدود ۵ درصد دانش آموزان کانادایی در مدارس خصوصی تحصیل می‌کنند و اخذ پذیرش تحصیلی مدارس خصوصی در کانادا کمی دشوارتر از مدارس دولتی است.

مدارس خصوصی در کانادا هر یک بسته به استان و امکانات خود فلسفه آموزشی مختص به خود دارند و برای مثال برخی از آنها بر هنر و موسیقی متمرکزند و برخی دیگر بر تقویت مهارت‌های هوش اجتماعی تاکید دارند.

مدارس شبانه روزی در کانادا

مدارس شبانه روزی در کانادا، مدارسی هستند که محصلین کل سال تحصیلی را در داخل مدرسه اقامت دارند. دانش‌آموزان مدارس شبانه روزی در کانادا عموما تنها آخر هفته‌ها و یا در تعطیلات آخر سال به خانه بازمی‌گردند. دانش آموزان مدارس شبانه روزی در کانادا طول روز را در سر کلاس و شبها در خوابگاه زندگی می‌کنند که البته این خوابگاه‌ها از استانداردهای بسیار بالایی نیز برخوردار است.

بیشتر مدارس خصوصی کانادا از نوع شبانه روزی هستند که امکانات و شرایط ویژه‌ای را برای دانش آموزان فراهم می‌کنند و از آنجایی که مربیان و معلمان نیز بعد از پایان ساعات درس در کنار دانش آموزان می‌مانند محصل را در تمام طول سال تحت نظارت و برنامه‌ای مشخص حفظ می‌کنند.

آنچه مهمترین مزیت مدارس شبانه روزی در کانادا محسوب می‌شود، بی‌تردید تقویت روحیه زندگی گروهی و بالا بدن سطح سازگاری و زندگی اجتماعی است. دانش آموزان در اینگونه مدارس برای زندگی در اجتماع آماه می‌شوند و زندگی گروهی با تمای الزامات و محدودیت‌هایش را می‌آموزند. یکی دیگر از مزیت‌های تحصیل در مدارس شبانه روزی کانادا، فراگیری و تقویت سریع زبان انگلیسی و فرانسه است. همانطور که می‌دانید کانادا کشوری با دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسه است و تحصیل در مدارس کانادا، فرصتی مناسب برای تقویت این دو زبان خواهد بود.

مقاطع تحصیلی در کانادا جهت ادامه تحصیل در دانشگاه

مقاطع تحصیلی در کانادا همچون بسیاری دیگر از کشورهای جهان به دو بخش اصلی تقسیم بندی می شود. مقطع پیش از دانشگاه و مقاطع دانشگاهی.

 

دوره کالج در کانادا

یکی از مقبول‌ترین مقاطع تحصیلی در کانادا دوره کالج است. دوره‌هایی که عموما بر تقویت مهارت‌های کاربری با هدف تربیت نیروی متخصص برای بازار کار در این کشور متمرکزند و متقاضیان داخلی و بین‌المللی بسیار به شرکت در این دوره‌ها تمایل دارند. اگرچه اخذ پذیرش تحصیلی برای شرکت در دوره‌های کالج در کانادا چندان دشوار نیست اما دریافت ویزای تحصیلی برای این دوره‌ها نسبت به دوره‌های دانشگاهی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) کمی دشوارتر است.  برای این منظور
کن موج پارس با بهره گیری از برترین وکلا و کارشناسان به شما در این امر یاری می رساند.

 

دوره کارشناسی یا لیسانس در کانادا

پس از پایان دوره دبیرستان (۱۲ سال تحصیل در دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان) متقاضیان ادامه تحصیل در کانادا می‌توانند یا دوره کالج را شروع کنند و یا برای شرکت در دوره لیسانس در یکی از دانشگاه‌های این کشور اقدام نمایند. اخذ پذیرش تحصیلی دوره کارشناسی در کانادا طبعا دشوارتر از دوره کالج بوده و شرایط سخت‌تری دارد. برای تحصیل در مقطع لیسانس در اکثر دانشگاه‌های کانادا متقاضی می‌بایست دوره دیپلم را دست کم با معدل ۱۴ پشت سر گذاشته باشد (در برخی دانشگاه‌ها معدل دوره دیپلم نباید از ۱۵ کمتر باشد). حداقل نمره ۶ برای مدرک زبان آیلتس یکی دیگر از شرایط اصلی تحصیل در کانادا در مقطع لیسانس خواهد بود. دوره‌های کارشناسی در دانشگاه‌های کانادا عموما چهار ساله است و در برخی مواقع متقاضیان مجبور به گذراندن دوره پیش دانشگاهی هستند (در صورتیکه نیاز به گذراندن پیش نیاز درسی و یا دوره‌های زبان باشند). برای اخذ پذیرش تحصیلی مقطع لیسانس در کانادا داشتن مدرک دیپلم و همچنین مدرک زبان انگلیسی الزامی است.


دوره کارشناسی ارشد یا مستر در کانادا

هر چه مقطع تحصیلی بالاتر می‌رود، طبعا اخذ پذیرش تحصیلی کانادا نیز دشوارتر خواهد شد. یکی از شرایط تحصیل در کانادا در دوره کارشناسی ارشد، معدل بالای ۱۴ در دوره لیسانس و همچنین حداقل نمره شش و نیم برای مدرک زبان آیلتس است. برای اخذ پذیرش تحصیلی دوره مستر در کانادا همچنین نیاز به توصیه نامه تحصیلی (Recommendation letter) تحصیلی از یک یا چند استاد دانشگاه دوره لیسانس دارید.

یکی دیگر از پرطرفدارن ترین مقاطع تحصیلی در کانادا، مقطع کارشناسی ارشد و یا Master است. دوره فوق لیسانس در کانادا عموما ۱ و ۲ سال بطول خواهد انجامید و به دو دسته تحقیقاتی (Research-based) و یا واحدی (Course-based)  تقسیم می‌شود. البته برخی رشته‌های ترکیبی نیز در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد.

بسیاری از رشته‌های Research-based این امکان را به متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا می‌دهند که پس از پایان دوره مستر، به شکل مستقیم دوره دکترا را آغاز شوند. برای اطلاع از پیش نیازهای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی ارشد با کن موج پارس تماس بگیرید.

 

دوره دکترا در کانادا

برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در دوره دکترا، متقاضی می‌بایست علاوه بر گذارندن دوره کارشناسی ارشد با معدل مناسب و نمره آیلتس عموما بالای ۷ و مقاله علمی، پروپوزال و یا پروژه‌ای ارائه دهد که پس از تایید مجوز تحصیل در این مقطع صادر خواهد شد. هزینه بیشتر پروژه‌های دوره‌ دکترا در کانادا توسط موسسات، سازمان‌های بین ا‌لمللی، NGOها و یا خود دانشگاه بورسیه می‌شوند و با بورسیه تخصیص یافته به این دوره تحصیلی، دانشجو دکترا می‌تواند هزینه‌های مربوط به شهریه دانشگاه را پوشش دهد. بر اساس قوانین مهاجرتی کانادا، سالانه به بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی مقطع دکترای این کشور اقامت دائم اعطا می‌شود که البته تابع شرایطی خاص خواهد بود.

نکته مهم در خصوص دانشگاه‌های کشور کانادا، پایین بودن شهریه تحصیلی آنها در مقایسه با کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس است. یکی دیگر از مزایای ادامه تحصیل در کانادا، قوانینی است که به فارغ‌التحصیلان این کشور این امکان را می‌دهد تا با کسب امتیازات لازم برای اقامت دائم این کشور اقدام کنند.

تحصیل رایگان در کانادا

ادامه تحصیل رایگان امتیازی ویژه برای بسیاری از متقاضیان اخذ پذیرش تحصیلی کانادا است. تحصیل رایگان یا به بیان فنی‌تر، دریافت بورسیه تحصیلی نه تنها فرصتی استثنایی برای ادامه تحصیل محسوب می‌شود بلکه خواهد توانست بسیاری از نگرانی‌های موجود در خصوص تامین هزینه‌های تحصیل در کانادا را اساسا مرتفع سازد.

بسیاری از دانشگاه‌های کانادا برنامه‌های متنوعی برای اعطا بورسیه تحصیلی در اختیار دانشجویان خارجی قرار می‌دهند که شناخت دقیق آنها و اقدام به موقع می‌تواند به سادگی موجب تحصیل رایگان در کانادا شود. بورسیه‌های تحصیلی کانادا را می‌توان به سه دسته تقسیم بندی کرد:

  • Scholarships
  • grants
  • bursaries

اسکالرشیپ (Scholarship) که به آن فلوشیپ (fellowship) هم گفته می‌شود، بودجه‌ای است که از طرف دولت، سازمان‌های غیر دولتی (NGO) و یا مستقیما از طرف دانشگاه به دانشجویان با سطح بالای علمی (معدل بالا، دارای مقاله علمی و سطح بالای زبان انگلیسی) تخصیص می‌یابد و امتیازی ویژه برای تحصیل در کانادا خواهد بود.

اما grants و bursaries کمک هزینه‌ای است که بدون در نظر گرفتن سطح علمی دانشجو با هدف کمک به وی در نظر گرفته می‌شود و بیشتر به دانشجویان محلی تخصیص می‌یابد.